Звіт «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів»

22.06.2017 09:46

Звіт

про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів» у Бузівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

У жовтні 2016 року стартував третій Всеукраїнський місячник бібліотек, який проходив під гаслом «Книги і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів»

Мета Місячника: залучити учнів до читання, домогтися, щоб книги , журнали стали їх постійною потребою, супутниками у життя; розвивати пам’ять, мислення, комунікативність та творчість; виховувати читацьку культуру дітей та учнівської молоді.

Любіть книгу всією душею!

Вона не тільки вам

найкращий друг,

але й до кінця вірний супутник.

В рамках місячника були проведені різноманітні заходи, які привернули увагу учнів до бібліотеки та книги:

  • Лінійка  «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів» 10клас
  • Книжкові виставки: «Її велич українська книга», «Сам на сам з новою книгою» 1 – 11 класи
  • Бліцопитування «Твоя улюблена книга» 5 – 6 класи
  • Вікторина «Яке це чудо – казки!» для учнів 1-4 класів
  • Книжкова виставка «Царство української дитячої книжки» 1 – 11 класи
  • Екскурсія до бібліотеки «Знайомство зі шкільною бібліотекою» 1 клас
  • Акція «Подаруй бібліотеці книгу» 1 – 11 класи
  • Бібліотечний урок «Моя родина і я – читацька я сім’я» 5 клас
  • Година спілкування «Історія виникнення книг та бібліотек» 1 – 4 класи
  • Бібліотечний урок «Бібліотека – книжковий дім» 6 клас

 Книги прочитані в дитинстві, часто запам’ятовуються на все життя, впливають на подальший розвиток, на світо сприяння, виробляють певні норми поведінки школяра. Тому важливо правильно організовувати дитяче читання, спрямовувати його так, щоб дитина не розгубилася, щоб до її рук потрапили найнеобхідніші твори, спілкування з книгою щоденне, і що дуже важливо , приємним заняттям. Сприяють цьому різні виховні заходи та бібліотечні уроки. Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відкрився під гаслом «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів». Було проведено бібліотечний урок «Моя родина і я – читацька я сім’я» . Мета уроку: розвивати в дітей інтерес до читання; зробити процес читання цікавим і пізнавальним; навчити дітей працювати з дитячою книгою; запалити в дитячому серці вогник допитливості. До бібліотеки завітали наймолодші читачі 1 класу, і для них була організована екскурсія з знайомство з будинком де вони живуть книги. Діти із захопленням та цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про казковий дім, де живуть різноманітні книжки.  Учні школи з цікавістю переглядали тематичні виставки, із задоволенням приймали участь у її підготовці в бібліотеці були зроблені різні книжкові виставки «Її велич українська книга», «Сам на сам з новою книгою».

Бібліотечний урок:

«Бібліотека- книжковий дім» Мета: розвивати значення книги як найважливішого засобу людського пізнання, формувати інтерес до книги і читання,  виховувати любов до книги - джерела знань.

Найактивнішими учнями стали: Каландій В, Безребра А, Ткаченко А, Петльований В учні 3 класу,

Самар О, Шалатонова К, Черніченко Ю, Усата Є, Килимник Д учні 5 класу,

Піпко М, Дивак В, Черніченко І учениці 4 класу.

Проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек виправдало сподівання, думаємо, що досягнуте основне завдання місячника – залучити учнів до читання, домогтися, щоб книги, газети, журнали стали потребою, книга стала її другом, порадником, учителем.

 

Книга – морська глибина:

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить

Дивні перли виносить.